Cele mai noi idei de afaceri promovate de platformele de crowdfunding

Daca sunteti în criza de idei de afaceri platformele de crowdfunding pot fi o sursa de inspiratie. Veti gasi acolo o serie de idei de afaceri incredibile, si analizându-le, mai mult ca sigur ca va vor veni si dvs. câteva idei de afaceri interesante.
Pentru cei pasionati de high-tech am ales cateva idei de afaceri postate pe cele mai mari platforme de crowdfunding la începutul anului 2016.

Lacat ce functioneaza pe baza de amprenta digitala
Deja ne-am obisnuit cu laptopurile si telefoanele mobile care pot fi deschisa numai pe baza amprentei proprietarului. Acum a venit si vremea unui lacat care functioneza pe acelasi principiu. Asa ca nu mai trebuie sa fii stresat ca ti-ai pierdut cheia sau ca ai uitat combinatia cu care se deschide lacatul. Iar daca esti mai comod din fire poti controla lacatul si prin Bluetooth.
Platforma crowdfunding: Indiegogo
Suma primita de la investitori privati: 76,284 USD
Estimarea initiala privind necesarul de finantare: 40,000 USD
Nivel de finantare: 191% din suma solicitata initial
Prezentare idee de afacere:

Talpici personalizate pentru incaltaminte
Pasionatii de ski stiu ca exista anumiti producatori care fac bocanci a caror camasa interioara se muleaza dupa forma piciorului. Cei care au încercat asa ceva nu mai vor sa revina la bocancii clasici. Dar cum ar fi daca am avea o “talpica” personalizata dupa forma piciorului nostru pentru orice fel de încaltaminte?
Un grup de specialisti în biomecanica au imaginat o tehnologie, care la prima vedere pare simpla, prin care se pot crea talpici (branturi) personalizate pentru orice tip de încaltaminte. Practic talpa piciorului este scanata în format 2D cu ajutorul unui smartphone. Datele sunt transmise si transformate cu ajutorul unui soft specializat în modele 3D, care apoi sunt printate cu ajutorul unei imprimante 3D.
Platforma crowdfunding: KickStarter
Suma primita de la investitori privati: 173,171 USD
Estimarea initiala privind necesarul de finantare: 50,000 USD
Nivel de finantare: 347% din suma solicitata initial
Prezentare idee de afacere:

Ceasuri pentru monitorizarea copiilor
Pentru orice parinte este extrem de important sa îsi stie copilul in siguranta si, daca totusi ceva neplacut se întâmpla, sa poate interveni cat mai repede. In ultimii ani au aparut diverse dispozitive care de monitorizare a copiilor, de genul mini-cutiilor GPS ce se pun în ghiozdanul copilului sau softuri instalate pe smartphone-uri ce transmit date despre activitatea copilului. Se pare ca a sosit momentul pentru ceva mai bun. Este un ceas inteligent – smartwatch – care este practic un mini-telefon mobil ce permite lansarea de videoapeluri catre parinti, transmiterea de mesaje, are un GPS încorporat, si la nevoie lanseaza semnale SOS.
Platforma crowdfunding: KickStarter
Suma primita de la investitori privati: 242,202 USD
|Estimarea initiala privind necesarul de finantare: 20,000 USD
Nivel de finantare: 1,211% din suma solicitata initial
Prezentare idee de afacere:

Bec Wi-Fi intelligent
Este un bec cu functiuni multiple, care se auto-regleaza în functie de lumina de afara astfel încât camera sa fie iluminata perfect fara a consuma energie în exces, asigura o iluminare adecvata dimineata când trebuie sa te trezesti, pâlpâie pentru a te atentiona atunci când cineva te suna pe mobil si iti permite sa creezi jocuri de lumini atunci când dai o petrecere. Becul poate fi pornit si controlat si atunci când esti plecat, prin intermediul telefonului mobil, si este proiectat sa reziste aproximativ 27 de ani!
Platforma crowdfunding: Indiegogo
Suma primita de la investitori privati: 345,808 USD
Estimarea initiala privind necesarul de finantare: 600,000 USD
Nivel de finantare: 57,6 % din suma solicitata initial
Prezentare idee de afacere:

Micro-drona foto
Dronele nu mai sunt o noutate, caci în ziua de azi chiar si în magazinele cu jucarii pentru copii poti gasi drone. Câtiva întreprinzatori din SUA s-au gândit însa ca multi tineri, care acum isi fac selfi-uri cu telefonul mobil, ar fi încântati sa aiba o micro-drona care sa îi fotografieze si sa îi filmeze.
Drona este extreme de mica, încapând în palma si este dotata cu o camera de înalta rezolutie ce poate fi conectata la telefonul mobil, preluând imagini si filmari în timp real.
Platforma crowdfunding: Indiegogo
Suma primita de la investitori privati: 2,357,891 USD
Estimarea initiala privind necesarul de finantare: 150,000 USD
Nivel de finantare: 1,572% din suma solicitata initial
Prezentare idee de afacere:

Ledul “glont”
De cate ori nu ti se întâmpla sa ai nevoie de putina lumina seara când vrei sa îti deschizi usa de la casa, sau atunci când scapi ceva pe jos. Teoretic îti folosesti lanterna de pe telefonul mobil, dar ce te faci atunci când ti-ai scapat telefonul seara într-un loc întunecos? E problema de care multi s-au lovit.
Cuiva i-a venit ideea sa faca o lanterna cu led de dimeniuni foarte mici. Mini-lanterna are 6 gr. si seamana cu un glont. Ea poate fi atasata la brelocul cu chei sau agatata de gaica  unei haine. Ideea nu este neaparat inovativa, dar este pragmatica, motiv pentru care peste 8000 de oameni au contribuit la finantarea acestei afaceri.
Platforma crowdfunding: KickStarter
Suma primita de la investitori privati: 216,495 USD
Estimarea initiala privind necesarul de finantare: 10,000 USD
Nivel de finantare: 2,164% din suma solicitata initial
Prezentare idee de afacere:

Reclame
Acest articol a fost publicat în Idei de afaceri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s