Afaceri în domeniul serviciilor ce pot fi finantate prin Start-up Nation Romania

Programul Start-up Nation România a devenit mai nou cel mai atractiv program pentru cei care doresc sa se lanseze în afaceri. Desi în aceasta perioada sunt apeluri de depuneri proiecte pentru finantarea start-upurilor în mediul rural potentialii antreprenori s-au orientat catre Start-up Nation Romania datorita simplitatii programului si gamei variate de afaceri ce pot fi finantate.

Cele mai bine punctate cereri de finantare vor fi cele care propun dezvoltarea unor afaceri în domeniul productiei sau IT-ului. Afacerile în domeniul serviciilor vor pleca cu un “handicap” de 10 puncte, dar totusi sunt cele mai tentante, deoarece spre deosebire de productie, unde cu 40.000 – 44.000 EURO este aproape imposibil sa dotezi o sectie de productie, în domeniul serviciilor finantarea nerambursabila pusa la dispozitie este una generoasa, care în cele mai multe cazuri poate acoperi toate cheltuielile investitionale, precum si o parte din cheltuielile operationale din primele luni de functionare. Practic este “reteta ideala” de succes, în care cineva îti finanteaza toate investitiile si o buna parte din cheltuielile de operare din primele 2-3 luni, pâna când afacerea începe sa produca bani.

Pentru cei care înca nu s-au decis spre ce sa se orienteze am ales câteva idei de afaceri care au sanse de reusita, si care sunt eligibile pentru a fi finantate prin programul Start up Nation Romania. Ideile pe care le vom prezenta fac parte din categoria “ideilor de afaceri clasice” si au sanse reale de reusita deoarece astfel de afaceri functioneaza cu succes în nenumarate localitati din România.

Lucrări de constructii a clădirilor rezidentiale si nerezidentiale – cod CAEN 4120
Este un domeniu în care, daca ai cunostintele tehnice necesare nu ai cum sa dai gres. Oamenii îsi fac si îsi vor face si în viitor case iar investitorii fac si vor face în continuare blocuri si ansambluri rezidentiale. Evident, este un domeniu cu o concurenta puternica, dar piata este extrem de mare, si un întreprinzator priceput, care tine la calitate si stie cum sa selecteze si sa mentina echipe de muncitori priceputi are mari sanse de reusita.

Lucrări de instalatii sanitare, de încălzire si de aer conditionat – cod CAEN 4322
Este genul de afacere în care ai mereu de lucru, caci atunci când nu se construieste ceva nou îti gasesti de lucru reparând instalatii mai vechi. O mica firma de instalatii care face lucrari de calitate va avea mereu clienti. Cei care au avut de reparat ceva acasa stiu cât de greu este sa gasesti niste instalatori seriosi si de aceea nu trebuie sa isi faca griji in privinta sanselor de reusita ale afacerii. 

Transporturi rutiere de marfuri – cod CAEN 4941
Chiar daca în ultima vreme s-a spus ca afacerile în domeniul transportului sunt în pragul falimentului din cauza costurilor mari de asigurare soselele din România sunt pline de camioane. Dupa iesirea din criza numeroase afaceri s-au dezvoltat, iar de când în tara au început sa vina si companii straine cererea pentru servicii de transport marfuri a crescut simtitor. Si în acest domeniu exista o concurenta puternica si de aceea este genul de afacere care aduce profituri mici, dar daca achizitionezi mijlocul de transport cu un ajutor financiar nerambursabil nu mai esti nevoit sa platesti ratele la un credit bancar sau ratele de leasing si astfel profitabilitatea afacerii creste simtitor.

Coafură si alte activităti de înfrumusetare – cod CAEN 9602
Este genul din afacere din care nu e usor sa te îmbogatesti, dar care în mod sigur poate aduce venituri rezonabile. Daca esti creativ(a) si vii cu idei deosebite poti face un salon de lux, care daca este amplasat în locul potrivit poate aduce chiar foarte multi bani. Depinde doar de tine daca afacerea pe care o pornesti cu finantarea obtinuta prin Start-Up Nation Romania va deveni în timp o super-afacere sau o afacere modesta ca atâtea alte mii de saloane de coafură si înfrumusetare care exista în România.

Întretinerea si repararea autovehiculelor – cod CAEN 4520
Pentru cei interesati de o afacere în acest domeniu marele avantaj este faptul ca masinile se strica mereu, mai ales pe drumurile din Romania. Desi pentru aproape toate marcile de autovehicule care le gasesti pe drumurile romanesti exista si reprezentante, mai bine de 90% din proprietarii de autovehicule prefera sa îsi repare masinile la service-uri mai mici, unde si preturile sunt mult mai mici decat la reprezentantele oficiale. Daca esti pasionat de masini si ai cunostinte de mecanica este una din afacerile cu care te poti lansa rapid. Evident, la cei 44.000 EURO care se acorda prin Strat-Up Nation nu îti permiti sa construiesti si o hala adecvata, ci doar sa achizitionezi echipamentele necesare pentru service, dar afacerea poate fi demarata într-un spatiu închiriat. Singura problema este sa gasesti spatiul potrivit.

Sunt doar cateva idei de afaceri, care dupa cum probabil v-ati dat seama nu asigura o profitabilitate ridicata, dar care sunt extrem de usor de pornit.

Vom reveni cu alte articole în care vom prezenta si afaceri de nisa în sfera serviciilor, care sunt mai riscante, dar care daca sunt bine gandite pot aduce profituri substantiale.

Celor interesati sa acceseze programul de finantare Start-Up Nation Romania le recomandam sa citeasca normele de aplicare a programului CLICK AICI.

Succes !

Reclame
Acest articol a fost publicat în Finantarea afacerii, Generalitati, Idei de afaceri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Afaceri în domeniul serviciilor ce pot fi finantate prin Start-up Nation Romania

  1. Boca Mihăilă zice:

    Ma interesează finanțare pentru servicii taxi .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s